Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81
Cart 0

Košarica

0 items - 0,00 €

Več pogledov

BIOORGANSKA ZEMLJA 70L (*5KG) - AGROLIT

7,49 €

Zaloga: Na zalogi

  • Kupi 3 za 6,99 € za artikel in prihrani 7%
  • Kupi 5 za 5,99 € za artikel in prihrani 21%

Z nakupom pridobiš 8 točk zvestobe.

Opis

Podrobnosti

 

Opis: Bioorganska zemlja je stisnjen naravni koncentrat kokosovih vlaken primernih za setev, sajenje in presajanje rastlin. Koncentrat ne vsebuje nobenih bolezenskih organizmov in drugih agrokemikalij. Odlikuje se po sposobnosti zadrževanja vode, izboljšuje zracnost zemlje ter strukturo tal. Uporabimo ga lahko tudi, kot zastirko s katero preprecujemo rast plevele.

prednosti

Uporaba: Za setev, sajenje in presajanje vseh vrst rastlin. Lahko uporabimo za mešanje s slabšimi zemljami in substrati, pri setvi travnatih površin, sajenju sadnega drevja, sadnih in okrasnih rastlin,mzacimbnic itd.

Način uporabe: Bioorgansko zemljo namocimo v cca 30-35 L vode. Priporocljivo je vodo dolivati postopoma, da se pocasi vpije. Bioorganska zemlja je pripravljena približno v 30ih minutah. Po potrebi lahko ob koncu zemljo pregnetemo, da se enakomerno namoci. Namesto namakanja substrata ga lahko razpostavimo po vrtu pred dežjem. Dež bo namocil substrat in ga spremenil v uporabno obliko. Ko se zemlja osuši priporocamo, da jo pregrabite in s tem enakomerno porazdelite substrat po zemlji. S tem boste izboljšali rahlost in zracnost zemlje, ter zmanjšali potrebo po zalivanju.

Uporaba organske zemlje je priporocljiva tudi med presajanjem in sajenjem. Lahko jo zmešate z osnovno zemljo, ali pa jo uporabite za prekrivanje zgornje plasti, saj dobro zadržuje vlago.


Doziranje: 1 blok substrata zadošca za izboljšanje 5 –10 m2.

 

Nasvet:  

V PRIMERU UPORABE BIOORGANSKE ZEMLJE PRI SAJENJU IN PRESAJANJU PRIPOROCAMO DODATEK ORGANSKEGA GNOJILA BIOORGANIK.
LAHKO GA VMEŠAMO MED SUBSTRAT IN ZEMLJO, ALI PA GA POSUJEMO PO VRHU. NA EN BLOK SUBSTRATA UPORABIMO 0,5 KG in 2 KG GNOJILA NA 10 M2.

Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad  40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov in osebni prevzem.

14 dnevna garancija

V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.

Strokovna pomoč

Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!