Košarica
0 items - 0,00 €
Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.
Sestava: Žveplasta kislina H2SO3, koncetracija 5-6 %.
Področje uporabe: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.
Priporočljivo doziranje: Jakost žveplanja na 100 L mošta ali vina:
Slabo: 30 mL Srednje: 60 mL Močno: 100 mL
Razsluzenje mošta ali oksidirano vino: 200 mL
Dožveplanje:
- 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.
PREDNOSTI:
• Enostavno za uporabo.
• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.
• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.
• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.
Za vsa naročila nad 40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov in osebni prevzem.
V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.
Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!