Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81
Cart 0

Košarica

0 items - 0,00 €

Več pogledov

MEDICOPLANT ALGESIN 250ML

6,59 €

Zaloga: Na zalogi

Short Description

Medicoplant Algesin je sredstvo, izdelano po novi recepturi s kombinacijo morskih alg.

Z nakupom pridobiš 7 točk zvestobe.

Opis

Podrobnosti

Medicoplant Algesin je sredstvo, izdelano po novi recepturi s kombinacijo morskih alg (Ascophyllum nodosum in Ascophyllum Sargassum), namenjeno za zagon in pospeševanje pretoka hranil ter rasti in zmanjševanje stresa, ki ga povzročajo, ožigi, suša, zmrzal, poškodbe itd. 

Področje uporabe: Uporablja se na vseh podrocjih vzgoje rastlin in drevja v poljedelstvu, vrtnarstvu, sadjarstvu, vinogradništvu, vzgoji okrasnega rastlinja, za nastavljanje cvetnih nastavkov in dozorevanje. Vse opisano ima zelo pomembno vlogo pri doseganju kakovostnih in visokih pridelkov, zlasti pa je pomembno pri pozebi, toci, suši, napadih škodljivcev in podobno, zato ker se hitro premešca iz listov in koreninskega sistema v samo rastlino.

Učinki so neverjetni. Temu pripomore bogata sestava aminokislin, ogljikovih hidratov, vitaminov, polisaharidov, betainov, manitolov, giberlinov, auksinov, citokyninov alginov in drugih naravnih regulatorjev. Ti imajo sposobnost povecanja izkoristka ostalih hranil v zemlji. Navzoci naravni rastlinski hormoni, ki se tvorijo po naravni poti v algah te vrste, naravna sekundarna hranila (Ca, Mg, Na, S) in mikrohranila (Fe, Zn ,Cu ,Mn) v sledeh ta ucinek še povecajo.

Zaradi boljšega izkoristka hranil je poraba hranil tudi do 30 % manjša, sladkorna stopnja in velikost plodov pa se povecata, kar vpliva na ekonomiko proizvodnje in tudi na ekološko ravnotežje v zemlji. Zelo je primerno za bioproizvodnjo hrane, ker ne vsebuje nobene sinteticne snovi ali kemikalije. Podrocje uporabe: Uporabljamo ga za proizvodnjo v sadjarstvu, vinogradništvu, zelenjadarstvu, poljedelstvu in vrtickarstvu, pa tudi za profesionalce in v bioproizvodnji hrane.

Navodila za uporabo: 

Pred uporabo obvezno dobro pretresemo ali premešamo. Nato razredcimo s postano vodo do koncentracije 0,3–1 % (0,3–1 l/100 l vode).

Škropimo ali kapljicno namakamo v rednih od 15- do 18-dnevnih presledkih, v izjemnih situacijah lahko termine škropljenja v prvih dneh po toci, zmrzali ali hudi vrocini zgostimo na 3x po 5 dni, da pospešimo obnavljanje. Še boljša je enkratna kombinacija z REGENERINOM, VENDAR PA SE PREPARATA NE SMETA MEŠATI, KER IMATA RAZLICNO KISLINSKO-BAZICNO OSNOVO. Lahko pa škropimo takoj eno za drugim. Torej škropimo trikrat zaporedoma. Dosežemo res zelo dober ucinek. Škropimo z obicajnimi škropilnimi napravami enakomerno po rastlinah. Predpisanih koncentracij pripravka se ne sme prekoraciti, ker dosežemo nasproten ucinek.

Priporočljivo doziranje: Koncentracije so izredno nizke.

Foliarna uporaba: do 2 l/ha. Ne aplicirati v soncu .

Namakanje: 3–9 l/ha.

Podzemno namakanje: 3–6 l/ha.

Mešanje za vrtickarje za vse rastline: foliarno 10-15ml (1–1,5 jedilne žlice) na 10 l postane vode. Ne aplicirati v soncu.

Zalivanje: 50ml (5 jedilnih žlic) na 10 l vode.

Sredstvo se lahko meša z vsemi preparati alkalnega pH, s kislimi škropivi se ne sme mešati, oziroma je potrebno predhodno opraviti preizkus (zgrudenje). Sestava: Alginska kislina 6 %;Organska snov do 12%; pepel: 1-2%; dušik 1,25-1,50 %; Fosfor P2O5 2,0%; Kalij 6-8%, Ph 7-8 Skladiščenje: Hranimo v suhem in hladnem prostoru, v zaprti embalaži in odmaknjeno od dosega otrok. Proizvajalec jamci za kvaliteto v zaprti originalni embalaži.

Rok uporabe: Pri pravilnem skladišcenju, neomejen, pred uporabo pretresti.

 

Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad  40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov in osebni prevzem.

14 dnevna garancija

V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.

Strokovna pomoč

Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!