Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81
Cart 0

Košarica

0 items - 0,00 €

Več pogledov

KISLINA ŽVEPLASTA 5% 0,5L

0,83 €

Zaloga: Na zalogi

Z nakupom pridobiš 1 točk zvestobe.

Opis

Podrobnosti

OPIS: Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem
doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.

SESTAVA: Žveplasta kislina H2SO3, koncetracija 5-6 %.

PODROČJE UPORABE: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic
in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.

PRIPOROČLJIVO DOZIRANJE: Jakost žveplanja na 100 L mošta ali vina:
Slabo: 30 mL Srednje: 60 mL Močno: 100 mL
Razsluzenje mošta ali oksidirano vino: 200 mL
Dožveplanje:
- 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.

PREDNOSTI:
•• Enostavno za uporabo.
•• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.
•• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.
•• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.

Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad  40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov.

14 dnevna garancija

V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.

Strokovna pomoč

Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!