Košarica
0 items - 0,00 €
Buča špagetarica dozori v jeseni in v sebi skriva pravo posebnost. V bistvu po zunanjosti ni nič kaj drugačna od ostalih buč, tudi ko je razpolovimo, nam še ne pokaže svoje posebnosti. Šele ko jo skuhamo, se nam razodene v vsej svoji lepoti in posebnosti. Njeno meso se spremeni v slastne špagete.
Špagetarica naredi podolgovate plodove, težke 1-3kg z mesom in lupino rumene barve. Bučo se kuha v kosih, meso pa med kuhanjem razpade v obliko, podobno špagetom. Le-te se največkrat postreže kot prilogo. Buče lahko sejemo v lončke v koncu aprila in jih presadimo na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejemo direktno na stalno mesto. Pri saditvi na stalno mesto moramo poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadimo na vsaj 50 cm.
Buče imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadimo na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako buče slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivamo. Če želimo, veliko plodov na eni rastlin, jo moramo vršičkati. Na glavni vreži odstranimo vrh za prvimi devetimi listi, prav tako naredimo tudi na prvih stranskih poganjkih.
Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.
Za vsa naročila nad 40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov in osebni prevzem.
V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.
Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!