Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81
Cart 0

Košarica

0 items - 0,00 €

PREHRANA ZUNANJIH PTIC

V zimskem času, ko na vrtu ni pridelkov, s katerimi bi se hranile zunanje ptice, le tem ponudimo semena sončnic ali lojne pogače. S tem bomo pomagali tudi pticam, da imajo v zimskih dneh dovolj hrane. Samo hranjenje ima lahko tudi poučen pomen, saj lahko otroci opazujejo različne vrste ptic, ki zimo preživijo pri nas.

Semena sončnic najlaže postavimo v ptičje krmilnice, ki jih obesimo na varno višino, kjer niso ptice ogrožene pred drugimi plenilci. Ko postavimo krmilnico jo napolnimo s semeni in opazujemo. V primeru, da krmilnica sameva le to premaknemo, da jo ptice lažje najdejo. Potrebno je tudi preverjati ali pod krmilnico raste plevel - saj se med semeni sončnic pojavljajo tudi semena ambrozije, ki pa je invazivna tujerodna rastlina, ki pri ljudeh povzroča alergije, zmanjšuje pa tudi pridelek v kmetijstvu.

Najprimernejša prehrana za ptice so semena sončnic. Poznamo črna in pisana. Prav tako jim lahko ponudimo mešanico semen ( sončnice, proso, pšenica, lan, oves, konoplja, ... ) in tako poskrbimo za raznoliko prehrano.

Kot alternativo pa lahko ponudite tudi lojne pogače, ki služijo kot dopolnilna prehrana za ptice.

V ponudbi lahko najdete različna pakiranja, ki jih v spodnji povezavi lahko tudi naročite.

Poskrbite, da bodo ptice tudi v zimskih dneh preskrbljene. Vse za prehrano pa lahko najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Brezplačna dostava

Za vsa naročila nad  40 EUR nudimo brezplačno dostavo na vaš naslov in osebni prevzem.

14 dnevna garancija

V kolikor z kupljenimi izdelki ne boste zadovoljni, nam nerabljene vrnite in vam jih bomo brezplačno zamenjali ali vrnili denar.

Strokovna pomoč

Potrebujete nasvet? Pokličite nas ali nam pišite, radi pomagamo!